03.04.2020

Jedinstveni dizajnerski satovi talijanskog brenda Progetti

Satovi Fun time i Target perjanice su kolekcije, a njihov jedinstven izgled smjestio ih je u dućan dizajnerskih predmeta Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku 

Ro Collection showroom u svojoj bogatoj ponudi dizajnerskog namještaja i predmeta za kućanstvo ima i jedinstvene dizajnerske satove talijanskog brenda Progetti. 
Satove Progetti odlikuju dizajn i kvaliteta karakteristični za vrhunske talijanske proizvode te su namijenjeni onima koji traže kombinaciju  stila i elegancije. Progetti satovi prepoznatljivi su po visokoj kvaliteti materijala od kojih su napravljeni, finom ručnom radu te detaljima kojima je posvećena posebna pažnja. 

U kolekciji se posebno ističu satovi Fun time i Target koji su, između ostalog,  svoje mjesto pronašli  i u dućanu dizajnerskih predmeta Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku kao prave ikone dizajna. 

Sat Fun time sastoji se od trinaest plastičnih okruglih diskova koji se na nebrojeno različitih načina mogu postaviti na zid i tako predstavlja umjetničko djelo koje se, po želji vlasnika, može neprestano mijenjati. Na središnjem disku su kazaljke koje označavaju vrijeme i u njemu se nalazi baterija koja pokreće sat. Ostalih dvanaest diskova obilježeni su brojevima od 1 – 12, a raspored, tj. oblik njihovog postavljanja na zid ovisi o željama kupca.

Za razliku od Fun timea, sat Target napravljen je od drva i dolazi u nekoliko kombinacija boja: crno-bijeloj, crveno-zelenoj, zeleno-žutoj te kao trobojni u bojama talijanske zastave. Mjesto u MoMA-inom dućanu pronašao je svakako najšareniji sat iz kolekcije na kojem su boje poslagane od tamno-crvene, preko svjetlijih nijansi crvene i zelene do tamno zelene na najužem krugu.

Arhiva novosti